Кремъл потвърди, че руският президент Владимир Путин ще участва в четиристранна международна среща на върха в Париж на 9 декември, опит за напредък в усилията за мирно разрешаване на конфликта в източна Украйна, съобщава "Ройтерс".

Френското председателство заяви в петък, че лидерите на Франция, Германия, Русия и Украйна ще вземат участие, но до днес Кремъл не успя да потвърди публично присъствието си.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Путин ще присъства, но отказва да обсъжда какви са очакванията на Москва.

Русия връща 2 катера и влекач на Украйна, задържани в Керченския проток

Русия връща 2 катера и влекач на Украйна, задържани в Керченския проток

"Русия и в бъдеще решително ще спира всякакви провокации на своите граници"

"Няма да споделя никакви очаквания. Това е много сериозна среща, дългоочаквана. Доста дълъг период предшества тази среща, преди да бъде насрочена. Това бе много дълга почивка - както ние със съжаление отбелязваме - в работата на "Нормандския формат", коментира Песков, цитиран от "Интерфакс".

"Нека не надценяваме очакванията, за да не бъдем разочаровани и в същото време не подценяваме, надявайки се, че подготовката ще има своите резултати".

Министърът на външните работи на Украйна Вадим Пристайко заяви, че не се подготвят алтернативи на Минските споразумения.

"Що се отнася към днешна дата, алтернативи на Минските споразумения не са подготвени. Но лидерите ще дойдат и ще кажат - ние сме готови за това - този въпрос е възможно остарял и този не е жизнеспособен, нека го преформулираме; лидерите го правят понякога", обяснява Пристайко.

Пентагонът инспектира цялата отбранителна индустрия на Украйна

Пентагонът инспектира цялата отбранителна индустрия на Украйна

"Консолидация, промяна във формата на управление ... персонал, оборудване, активи"