Срещата на върха на президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Джо Байдън ще се проведе в Женева на 16 юни. Това съобщи във вторник пресслужбата на Кремъл.

"В съответствие с постигнатото споразумение президентът на Руската федерация Владимир Путин ще проведе разговори с президента на Съединените американски щати Джоузеф Байдън в Женева на 16 юни", се казва в изявлението.

Байдън и Путин се срещат в Женева

Байдън и Путин се срещат в Женева

Времето и мястото на срещата остават неясни

Лидерите на Руската федерация и САЩ ще обсъдят няколко теми на предстоящата среща. "Ще се обсъдят състоянието и перспективите за по-нататъшно развитие на руско-американските отношения, въпросите на стратегическата стабилност, както и актуални въпроси от международния дневен ред, включително взаимодействие в борбата срещу пандемията на коронавируса и уреждането на регионални конфликти", посочиха от Кремъл.

Първата лична среща между Путин и Байдън след встъпването в длъжност на последния за президент на САЩ ще се състои в Женева. Пътуването до Женева ще отбележи и първото посещение в чужбина на руски лидер от януари 2020 г., когато той посети Израел и Палестина.