Кандидатката за президент на Русия Ксения Собчак се извини на американците за намесата на Москва в изборите за Белия дом през 2016 г.

"Изглежда наистина сме се намесили", заяви тя пред CNN.

"Ако наистина е така, искам да се извиня", добави Собчак, като подчерта, че е недопустимо която и да е страна да се меси в работите на друга държава.

Навални разкри връзки между Кремъл и приближен на Тръмп

Навални разкри връзки между Кремъл и приближен на Тръмп

Олигархът Олег Дерипаска действал като посредник

В коментар за предизборната кампания в Русия, тя посочи, че избирателите я познават добре.

По думите й, властите се боят от Алексей Навални, чиято кандидатура не допуснаха до изборите. Собчак обаче не одобрява призива му да се бойкотира президентският вот.

Тя определи позицията му като противоречива. Според нея, ако Навални беше допуснат до изборите, не би призовавал към бойкот привържениците си, а би се постарал да мобилизира нагласите им срещу действащия президент Владимир Путин.

Навални атакува Кремъл в евросъда

Навални атакува Кремъл в евросъда

През 2017 г. съдът реши, че седем от тези арести са незаконни

Ксения Собчак, която от 6 януари е на посещение в САЩ, имаше срещи в Центъра за стратегически и международни изследвания във Вашингтон (CSIS) и в университета в Джорджтаун.

В CSIS тя изнесе лекция за поставторитарния ред в Русия, в която засегна и темата за Крим.
"Сега единственият изход, за да поправим тази ситуация, е международен референдум, в който да участват всички живеещи в Украйна, в Русия и в Крим." - смята Собчак.

Руската прокуратура подгони Ксения Собчак за признанието, че Крим е украински

Руската прокуратура подгони Ксения Собчак за признанието, че Крим е украински

Образувана е проверка...

Кандидатката за президентския пост в Кремъл участва и в молитвената закуска с президента Доналд Тръмп. В кулоарите на събитието обаче тя коментира, че не харесва формата на това начинание и че й се е сторило, че то е "абсолютно безполезно и безсмислено", предаде руската редакция на Би Би Си.