Кандидатката за президент на Русия и бивша телевизионна звезда Ксения Собчак призова за легализация на мерихуаната, изтъквайки, че тя е по-малко опасна за обществото от водката, съобщават руските медии.

Предизборната платформа на Собчак се заключава в лозунга "против всички" за президентските избори, които ще се проведат на 18 март. Тя е дъщеря на Анатолий Собчак, първия демократично избран кмет на Санкт Петербург и бивш ментор на президента Владимир Путин.

Руската прокуратура подгони Ксения Собчак за признанието, че Крим е украински

Руската прокуратура подгони Ксения Собчак за признанието, че Крим е украински

Образувана е проверка...

На среща с поддръжници в руския анклав Калининград Собчак заяви, че легализацията на марихуаната може да помогне за разрешаването на "наркотичната епидемия" в Русия.

"Аз самата не употребявам, но аз също така не пия и водка от бутилката", отбелязала Собчак.

"Действително не разбирам защо пиенето на водка в огромни количества се смята за нормално в нашата страна, а пушенето на марихуана не е, макар че има далеч по-малко последствия, дори от гледна точка на статистиката за престъпността", добави тя.

Андрей Храпов, който е началник за контрола върху наркотиците в руското вътрешно министерство, заяви, че правителството се противопоставя на подобна легализация и не вижда нито предимства, нито медицински ползи от наркотици като канабиса.

Ксения Собчак подкрепя санкциите на САЩ срещу Русия

Ксения Собчак подкрепя санкциите на САЩ срещу Русия

Обикновените хора не трябва да страдат заради санкциите