Международното летище в Алепо, Сирия, тази нощ бе подложено на атака. Това се случва за трети път за последните шест месеца.  Израел изстреля няколко ракети от Средиземно море, западно от крайбрежния град Латакия, в 3:55 сутринта, съобщи сирийското министерство на отбраната рано в сряда, цитирано от SANA.

Международното летище Алепо е основен канал за потока на хуманитарна помощ в страната след земетресението с магнитуд 7,8 по Рихтер в Южна Турция и Северозападна Сирия в началото на февруари, което уби повече от 50 000 души, сред които повече от 6 000 в Сирия.

По-рано този месец Израел започна въздушно нападение срещу сирийското летище Алепо, като повреди пистата му и го извади от експлоатация.

Израел удари Сирия

Израел удари Сирия

Няколко ракети са целили международното летище е Алепо , като то е ударено за втори път през последните дни

Сирийското правителство твърди, че израелският режим и неговите западни и регионални съюзници подпомагат терористични групи Такфири, които продължават да сеят хаос в страната.

Израел често атакува военни позиции в Сирия, особено тези на ливанското съпротивително движение "Хизбула".

Смята се, че Израел е нанесъл стотици удари по цели в контролирани от правителството части на Сирия през последните години, включително атаки срещу летищата в Дамаск и Алепо, но рядко признава или обсъжда операциите.

Сирия: Израел удари международното летище на Алепо

Сирия: Израел удари международното летище на Алепо

Няма коментар от израелски официални лица