Лиз Чейни, която е основният опонент на бившия президент Доналд Тръмп сред републиканците, беше до голяма степен победена в консервативния щат Уайоминг, който е и най-слабо населеният в Съединените щати.

Избирателната активност беше по-висока от обикновено, което предполага, че редица избиратели са се присъединили към републиканците, съобщава Le monde. Но в такъв консервативен щат, най-слабо населен в страната, където демократите са четири пъти повече от републиканците, Хариет Хагеман, кандидатът, подкрепян от Доналд Тръмп, нямаше проблеми да елиминира Лиз Чейни, дъщерята на бившия вицепрезидент Дик Чейни, избран от 2016 г. и преизбран през 2020 г. с 68% от гласовете. Разликата е 35 точки, дори повече от резултата, обявен от социологическите проучвания. Преди шест години резултатът беше обратен.

По-малко от два часа след затварянето на гласуването, Чейни вече можеше само да поздрави своя съперник, адвокат, специализиран в съдебни спорове срещу екологични разпоредби, близък дотогава на семейството й, но превърнал се във верен поддръжник на Тръмп.

Лиз Чейни заяви: "Сега започва истинската работа." Тя призова всички да се обединят срещу връщането на бившия президент в играта, защото това щяло да възобнови вълната на насилие.

Републиканците в конгреса подкрепиха бунтарката Лиз Чейни

Републиканците в конгреса подкрепиха бунтарката Лиз Чейни

Импийчмънтът на Доналд Тръмп беше основна тема