Секретен документ на правителството на Обединеното кралство прогнозира, че държавните агенции и служби трябва да работят без прекъсване за продължителен период от време в случай на Брекзит без сделка, съобщи в петък в. "Гардиън". Планът за непредвидени обстоятелства, в случай че Обединеното кралство напусне Европейския съюз без сделка вече е бил разпространен до висши служители в правителството.

Ирландия отсече: Великобритания да забрави за още отлагания на Брекзит

Ирландия отсече: Великобритания да забрави за още отлагания на Брекзит

Има "умора от Брекзит" в ЕС

Документът предупреждава, че най-критичният период в случай на развод с ЕС без сдекйа ще бъде през първите три месеца, през които доставянето на храна, вода, лекарства и транспорт ще бъде от особено значение. Планът включва децентрализирани операции и създаването на оперативни центрове, които трябва да се финансират от съществуващите бюджети. Допълнителни 58 милиона лири са били отделени за допълнителна подготовка на хаотично напускане на Общността, посочват в доклада.

Брюксел иска от Лондон до 12 април да одобри споразумението за Брекзит

Брюксел иска от Лондон до 12 април да одобри споразумението за Брекзит

Това стана ясно след вчерашната среща на върха

Ръководството за експлоатация също така предвижда малко известна подкомисия по въпросите на борбата с престъпността и търговската готовност да поеме широки правомощия за налагане на спешни мерки като регулаторни съкращения или мобилизация на армията. По-рано беше съобщено, че британските военни започват да се подготвят за безразборен Брекзит и активират екип в ядрен бункер под главната сграда на Министерството на отбраната.