Министерството на външните работи на Великобритания отхвърли твърдението на руския посланик в Лондон Александър Яковенко, че руската и британската страна са се договорили за частично възстановяване на числеността на дипломатите в посолствата си, предаде Би Би Си.

През март Великобритания изгони 23-ма руски дипломати заради употребата на химическо оръжие от руски агенти при покушението в Солсбъри срещу Сергей и Юлия Скрипал. Общият брой на напусналите Лондон руски представители членове на семействата им е 80 души.

В отговор Русия изгони 23-ма британски дипломати и закри всички офиси на Британския съвет на руска територия.

Вчера руският посланик в Лондон Александър Яковенко заяви, че двете страни са се споразумели да възстановят състава на посолствата.

В отговор от Форин офис заявиха, че няма никаква промяна в позицията на британската страна след случая Скрипал.

Москва и Лондон договориха частично възстановяване на състава на дипломатическите мисии

Москва и Лондон договориха частично възстановяване на състава на дипломатическите мисии

Той се надява половината от дипломатическия персонал в посолството да бъде върнат

"Ние сме в постоянен диалог с Русия във връзка с дипломатическите визи още преди събитията в Солсбъри. Има редовен обмен на визи за дипломати и не коментираме индивидуалните случаи. Няма никакви нови споразумения. Няма никаква промяна в позицията ни по отношение на руското дипломатическо присъствие в Обединеното кралство - това се отнася и за предприетите мерки след събитията в Солсбъри. Числеността на служителите в дипломатическите мисии се определя според действащите ограничения." - гласи позицията на британското външно министерство.