Беларуският лидер Александър Лукашенко в разговор с държавния секретар на САЩ Майк Помпео нарече Русия главният съюзник на Беларус. Това съобщи ТАСС с позоваване на предаването на белоруския телевизионен канал ОНТ.

Лукашенко отбеляза подкрепата на Русия на фона на ситуацията в страната. Ръководителят на Беларус подчерта, че Русия не се намесва във вътрешните работи на държавата, но страните са готови да реагират съвместно на външни заплахи.

Лукашенко констатира: Русия и Беларус имат малко приятели по света

Лукашенко констатира: Русия и Беларус имат малко приятели по света

Според Лукашенко светът бил полудял

Вашингтон подкрепя суверенитета на Беларус и развитието на сътрудничеството с републиката, заяви в разговор с Лукашенко Помпео.

"Държавният секретар подчерта, че неизменно остава привърженик на суверенитета и независимостта на страната ни и привърженик на развитието на сътрудничеството с Беларус", каза говорителят на държавния телевизионен канал ОНТ в ефир.

Той подчерта, че разговорът е воден по инициатива на Вашингтон.

Лукашенко се закани на опозиционерите, от неделя се възстановява редът в страната

Лукашенко се закани на опозиционерите, от неделя се възстановява редът в страната

Студентите да избират - учене, армия или работа, настоя той

На 9 август в Беларус се проведоха президентски избори. След затварянето на избирателните секции в републиката започнаха масови протести срещу фалшифициране на резултатите. Според ЦИК печели настоящият държавен глава Александър Лукашенко.

Всички щабове на опозиционните кандидати обявиха, че не признават официалните резултати от изборите. Поредната инагурация на Лукашенко се състоя на 23 септември.