Бившият бразилски президент от левицата Луис Инасио Лула да Силва все още води в социологическите проучвания за президентските избори, които трябва да се проведат през октомври следващата година. Действащият десен лидер Жаир Болсонару е с близо 30 процентни пункта надолу. Това показват резултатите от проучване, публикувано във вторник, предаде "Ройтерс".

Ако гласуването се проведе днес, 48% процента от анкетираните биха гласували за Лула, докато 21% биха гласували за Болсонару.

Това показа проучването на социологическата агенция Inteligencia em Pesquisa e Consultoria (IPEC), публикувано на новинарския уебсайт G1.

Серджо Моро, бивш съдия по борба с корупцията, който помогна на Лула да бъде вкаран в затвора, преди да се присъедини към администрацията на Болсонару, която напусна после със скандал, е трети с 6% от гласовете.

Разследват Болсонару заради коментари за ваксините

Разследват Болсонару заради коментари за ваксините

Нови проблеми за бразилския президент

Припомняме, че популярността на левия лидер се повиши, след като по-рано тази година той излезе от затвора и Върховният съд на Бразилия премахна пречките да се кандидатира отново. Докато популярността на Болсонару продължава да пада на фона на пандемията и разследването срещу него.