Франция и САЩ се стремят към засилване на противодействието срещу пропагандата в интернет и блокиране на действията на киберпрестъпниците.
Това заяви френският президент Еманюел Макрон на съвместна пресконференция с американския държавен глава Доналд Тръмп след срещата им в Елисейския дворец.

Пресконференцията беше предавана директно на сайта на Белия дом.

Макрон посочи, че двамата са обсъдили редица теми от общ интерес, както и пътна карта за развитието на двустранното сътрудничество през близките месеци.

Двете страни са постигнали съгласие за полагане на всички възможни усилия за развитието на свободна и справедлива търговия.

Тръмп замина за Париж, но руската сага пътува с него

Тръмп замина за Париж, но руската сага пътува с него

По време на визитата Тръмп ще бъде гост на събития по повод Деня на Бастилията

Тръмп от своя страна сподели впечатления от срещата, като намекна, че може да има промяна по Парижкото споразумение за климата.

"Днес обсъдихме много неща, включително прекратяването на огъня в Сирия, обсъдихме Украйна, обсъдихме много различни теми. Накратко се спряхме на Парижкото споразумение, ще видим какво ще стане в бъдеще."

По думите му, може "нещо да се случи" по отношение на споразумението.

Припомняме, на 1 юни той обяви излизането на САЩ от него, като посочи, че то е "лошо за американците".

Макрон сподели, че с Тръмп са провели дълъг разговор, при който са обсъдили всички значими теми от международната политика и предизвикателствата в сферата на сигурността.

"Готови сме да предприемем всички необходими мерки, за да изкореним тероризма и да го унищожим, независимо от това къде е пуснал корени", каза още Макрон.