Френският президент Еманюел Макрон обяви, че Франция отказва да признае анексирането от страна на Русия на украинския полуостров Крим, съобщава "Франс прес".

Говорейки след разговори с украинския президент Петро Порошенко в Париж, Макрон коментира: "Франция е ангажирана със суверенитета на Украйна в нейните признати граници."

Руският президент Владимир Путин в събота посети Крим, който Москва анексира през 2014 г., като Киев осъди посещението му като нарушение на нейния суверенитет.

Путин пристигна в Крим, Украйна го определи като цинизъм

Путин пристигна в Крим, Украйна го определи като цинизъм

Наставления към журналистите как да пишат..

Западните сили обвиняват Русия, че не е изпълнила ангажиментите си съгласно споразуменията от Минск за прекратяване на боевете между правителствените сили и подкрепяните от Кремъл сепаратисти в Източна Украйна.

Лидерите на ЕС се разбраха през миналата седмица да удължат строгите икономически санкции срещу Русия за още шест месеца, посочвайки, че Москва не е изпълнила ангажиментите си за прекратяване на огъня в Украйна.

ЕС удължи санкциите срещу Кремъл

ЕС удължи санкциите срещу Кремъл

С нови 6 месеца...

Френското външно министерство отбеляза, че наблюдателите на ОССЕ в Украйна са подложени на "неприемливи заплахи и пречки".

Когато Макрон се срещна с Путин през май, малко след като новият френски държавен глава встъпи в длъжност, той призна, че двамата не постигат съгласие относно редица неща.