Френският президент Еманюел Макрон коментира неотдавнашния телефонен разговор между френския министър на отбраната Себастиен Лекорню и ръководителя на руското военно ведомство Сергей Шойгу, съобщи Би Би Си.

Според руското министерство на отбраната по време на разговора "министърът на отбраната на Франция изрази съболезнования във връзка с терористичната атака в концертната зала "Крокус Сити Хол" и "в същото време упорито се опитваше да убеди, че Украйна и западните страни не са замесени в терористичната атака, прехвърляйки отговорността на "Ислямска държава""

В доклада си за разговора Министерството на отбраната също твърди, че "има информация за украинска следа в организацията на терористичната атака". "Надяваме се, че в този случай френските специални служби не стоят зад това", предават думите на Сергей Шойгу от пресслужбата.

В отговор на тези изявления, които западните държави и самата Украйна многократно са наричали неоснователни, Макрон каза: "Думите на руската страна са странни и заплашителни".

"Смешно е да се каже, че Франция стои зад това, че Украйна стои зад това. Това е абсурдно. Това не отговаря на действителността, това е манипулиране на информация, която е част от руския военен арсенал," заяви Макрон

Той обясни, че Франция е споделила с Русия "полезна информация" за организаторите на нападението срещу "Крокус Сити Хол".

"Помолих ръководителите на службите в съответните министерства да проведат технически разговори с техните (руските) колеги, за да изразят солидарност и тъй като имахме полезна информация - няма да я разкривам - за произхода и организацията на тази атака", добави Макрон.

Путин изключва Русия да е мишена за ислямските фундаменталисти

Путин изключва Русия да е мишена за ислямските фундаменталисти

"Ние сме страна, която дава уникален пример за междурелигиозна хармония и единство"