Американският предприемач Илон Мъск отказа да изтрие публикация на заместник-председателя на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев в социалната мрежа Twitter, съобщава ТАСС.

По-рано един от потребителите на Twitter насочи вниманието на Мъск към поста на Медведев от събота, в който съюзникът на руския президент Владимир Путин изрежда защо никой не се нуждае повече от Украйна.

Американският милиардер, който оглавява Tesla и SpaceX и притежава въпросната социална мрежа, отговори, че всички новини в известна степен са пропаганда и хората трябва да вземат решения сами. Той подчерта, че въпросната платформа не е предназначена да ограничава или рекламира акаунти на руски държавни структури.

Twitter налага ограничения на руски правителствени акаунти

Twitter налага ограничения на руски правителствени акаунти

Освен това основните независими медии, които все още съществуват в Русия, са блокиран

През април миналата година Twitter обяви, че ще блокира потребители на социалните мрежи, които имат акаунти, свързани с държавните органи, за които се твърди, че ограничават достъпа до "отворен интернет".

Тогава говорител на компанията посочи, че мярката ще засегне предимно руското правителство и ще обхване над 300 акаунта.