Възможността да изхвърлите документите си за самоличност (от всяка държава), да преминете през южната граница и да поискате убежище превърна Америка в убежище за най-лошите престъпници в света!

Това написа във вторник Илън Мъск в X, бивш "Туитър".

Тръмп и Байдън посещават южната граница в четвъртък

Тръмп и Байдън посещават южната граница в четвъртък

Имиграцията доминира президентстката кампания

Припомняме, че Джо Байдън и Доналд Тръмп ще посетят границата между САЩ и Мексико в един и същи ден тази седмица. Това подчертава как нелегалната имиграция се е превърнала в един от най-важните въпроси по време на президентската кампания.

Байдън ще пътува до Браунсвил, Тексас в четвъртък, каза служител на Белия дом.

В същия ден бившият президент републиканец Тръмп, който беше силно критичен към граничната политика на своя наследник от Демократическата партия и броя на нелегалните имигранти, преминаващи в САЩ, ще посети Ийгъл Пас в Тексас, каза помощник от кампанията на Тръмп.

Ситуацията с нелегалната миграция е обект на спорове между южните щати и федералното правителство от няколко години.

В щата Тексас, републиканският губернатор Грег Абът се застъпи за строги мерки за ограничаване на нелегалната миграция и говори против политиката на настоящата американска администрация по този въпрос.

Байдън и републиканците договарят мерките по южната граница

Байдън и републиканците договарят мерките по южната граница

Рекорден брой нелегални мигранти доведе до критики срещу политиката на президента

Преди това Мъск изрази подкрепа за Абът и призова ръководителя на Министерството на вътрешната сигурност на САЩ Алехандро Майоркас да подаде оставка, като го обвини в оправдаване на нелегалната миграция.