Маските за лице вече не трябва да се носят от напълно ваксинирани срещу коронавирус хора на открито. Това съобщиха от Центъра за контрол и профилактика на заболяванията във вторник, цитирани от CNN. 

"Днес е поредният ден, в който можем да направим крачка назад към нормалното от преди", каза директорът Рошъл Валенски, като представи новите съвети за това кога хората трябва да носят маски.

Неваксинираните хора не трябва да носят маски, когато тренират или се събират в малки групи напълно ваксинирани хора, но им се препоръчва да продължат да носят маски на открито, когато се хранят в ресторант или се събират с други неваксинирани хора.

Ваксинираните с две дози ваксини хора не се нуждаят от маски, докато се хранят на открито в ресторанти, събират се в малки групи или провеждат дейности на открито като туризъм.

Байдън обявява, че от 19 април всички американци с достъп до ваксина

Байдън обявява, че от 19 април всички американци с достъп до ваксина

Предишният краен срок бе 1 май

Припомняме, че САЩ вече постигнаха целта на президента Джо Байдън за 200 млн. ваксинирани американци срещу коронавирус за 100 дни мандат.

Американците, които са били напълно ваксинирани срещу Covid-19, ще могат да посетят Европейския съюз това лято, заяви Урсула фон дер Лайен, президент на Европейската комисия.

Около 95 милиона души в Съединените щати са били ваксинирани с две дози, но това е твърде нисък дял от населението, за да се предотврати разпространението на коронавируса. Нацията все още съобщава за около 50 000 нови случая на коронавирус всеки ден.