Френската полиция отцепи иранското консулство в Париж, съобщава "Ройтерс".

Причината е, че мъж е заплашил да се самовзриви.

Служителите на реда на място са помолили хората да избягват района.

Обслужването на близката линия на метрото е прекъснато от съображения за сигурност.

Иран омаловажи израелските удари, не планира отмъщение

Иран омаловажи израелските удари, не планира отмъщение

Техеран говори за вътрешна атака от "инфилтратори"

Впоследствие беше съобщено, че полицията е задържала мъжа. При извършения му обиск е било установено, че той не носи взривно устройство.

Източник от полицията уточни, че мъжът е забелязан да влиза в консулството около 11.00 часа местно време, носейки нещо, приличащо на граната и жилетка с експлозиви.

По-късно мъжът напуснал консулството и е бил арестуван.

По предварителна информация става въпрос за същия мъж, заподозрян в опит за палеж близо до иранското консулство при инцидент през септември миналата година.

Свидетели разказват, че той е влачил знамена по пода на консулството и е заявил, че иска да отмъсти за смъртта на брат си.

Не е ясно дали инцидентът има някаква връзка с настоящото напрежение между Иран и Израел.

През последните дни напрежението между дългогодишните врагове Иран и Израел се изостри след предполагаем израелски въздушен удар на 1 април, който разруши сграда в комплекса на иранското посолство в Дамаск и уби няколко ирански офицери, включително висши генерали.

Отговорът на Иран с директна атака срещу Израел беше безпрецедентен, но не причини смъртни случаи, а само незначителни щети.

Оттогава съюзниците, включително Съединените щати, оказват силен натиск, за да гарантират, че всяко по-нататъшно отмъщение ще бъде калибрирано така, че да не провокира разширяване на конфликта в Близкия изток.

Израел отвърна на Иран
Обновена

Израел отвърна на Иран

Това се случва дни, след като Иран нанесе ударите с дрон срещу Израел