Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев определи опозиционния политик Алексей Навални като "политически мошеник", който използвал "безразсъдни, (...) цинични и груби" тактики, за да "влезе във властта".

Медведев отбеляза в интервю за руските държавни медии, че разследването за отравянето на Навални било "без значение" в момента, защото "както разбирам, наскоро той е казал, че е в добро здраве".

Над 1000 задържани при протестите в Русия срещу ареста на Навални
Обновена

Над 1000 задържани при протестите в Русия срещу ареста на Навални

Протестиращите скандират "Путин е крадец" и "Пусни го"

Бившият руски президент и премиер добави, че въпросът за срока, в който лидера на руската опозиция трябва остане в затвора, трябвало да бъде "решен по надлежната процедура, т. е. в съда". 

Медведев също така подчерта, че руските граждани имали "право да казват на правителството всичко, което си мислят", "да бъдат недоволни от дейността на правителството" и да протестират, ако тяхната "активност остава в границите, предвидени от закона".

Според последните данни руската полиция е арестувала над 5 000 участници във вчерашните протести срещу ареста на Навални в цяла Русия.

Припомняме, че през миналата година Навални разгласи информация, че Медведев притежава резиденция в устието на река Волга върху два изкуствени острова, като тя му е била подарена от руския олигарх Алишер Усманов. 

ФБК: Дворецът на Путин формално се води на свата му Шамалов

ФБК: Дворецът на Путин формално се води на свата му Шамалов

Иронизират го, че „приятели са му построили секретен дворец”...