Русия трябва да даде библейски отговор на западните санкции, като превърне живота на Запад в "постоянен кошмар" и нанесе максимални щети на неприятелските страни. За това настоя заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

"Трябва да се опитваме всеки ден да нанасяме възможно най-много щети на държавите, които са наложили тези ограничения на нашата страна и всички наши граждани. Ударете ги там, където боли", написа той в "Телеграм".

"Нанасяйте щети навсякъде, парализирайте работата на техните компании и правителствени агенции. Намерете уязвимости в критичните им технологии и ги атакувайте безмилостно. Буквално унищожете тяхната енергетика, индустрия, транспорт, банкови и социални услуги", призова Медведев.

"Нека превърнем живота им в продължаващ постоянен кошмар", обобщи той и се позова на принципа от Стария Завет "око за око".

На фона на този призив генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че страните членки на Алианса са готови да предприемат по-строги действия срещу руските шпиони на територията си.

Медведев заплаши с разрушителна сила западните страни, разрешили удари по Русия

Медведев заплаши с разрушителна сила западните страни, разрешили удари по Русия

Той заплаши с тактически (и не само) ядрени оръжия