Мексиканската полиция съвместно с военни части е застреляла 14 заподозрени престъпници в престрелка в измъчвания от престъпността щат Веракрус, съобщава "Франс прес".

Властите засилиха мерките срещу наркокартелите в намиращия се на крайбрежието на Мексиканския залив щат, където наркобандите са отговорни за скока на престъпността.

Според властите, полицейски части, които са патрулирали в района, са били подложени на обстрел от група престъпници, скрили се зад малък хълм в село Сучилапан, планински район на границата между щата Веракрус и Оаксака на юг.

Морски пехотинци са били изпратени след атаката в помощ на полицията, за да бъдат ликвидирани нападателите, като последвалата престрелка е довела до смъртта на 14 заподозрени престъпници, уточняват от правителството.

Село Сучипалан се намира по маршрута, често използван от мигрантите от Централна Америка, които се опитват да се доберат през Мексико до САЩ, което обаче е опасно и често завършва със смъртта им.

Районът също е бил сцена през последните дни на различни сблъсъци между въоръжените сили и престъпни наркобанди, включително известните "Лос Зетас" и "Ново поколение Джалиско", два от най-мощните наркокартели в страната.