Канцлерът на Германия Ангела Меркел счита, че не е възможно да се продължават преговорите между ЕС и Турция за създаване на митнически съюз.

Меркел изразява мнението си в рамките на видео-среща с известни германски блогъри в предизборната кампания.

"Във всеки случай към настоящия момент ние няма да разширяваме митническия съюз с Турция. Не може да има никакви съмнения за задълбочаване", заявява Меркел.

Припомняме, миналия месец външният министър на Германия Зигмар Габриел също подчерта, че счита за невъзможно да се продължават разговорите с Турция за създаване на митнически съюз с Европейския съюз.

Германската канцлерка Ангела Меркел отговори и на въпроси за кризата в Азия покрай противопоставянето САЩ - Северна Корея.
Тя изрази увереност, че севернокорейската криза може да бъде уредена единствено с преговори и че тя прави всичко възможно за постигане на мирно решение, предаде Ройтерс.

"Аз съм твърдо против риторичния арсенал, който използват всички страни. Няма военно решение за този конфликт, той трябва да бъде уреден с преговори", каза канцлерката.

Тя изрази задоволство, че лидерите на САЩ и Китай са обсъждали кризата по телефона. "Трябва да използваме такива средства. Можем да избегнем катастрофата и трябва да направим всичко възможно за това. Аз поне правя всичко по силите си", каза Меркел, цитирана от Ройтерс.