Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан коментира, че "методът на Тръмп може да не е най-добрият" начин за справяне със заплахите, идващи от Северна Корея.

Говорейки пред френската телевизия BFMTV, Льо Дриан предупреди, че "ситуацията е много опасна" и че ако "крайностите" в реториката на Тръмп и вожда на Северна Корея продължат, би могло да има "инцидент".

САЩ "вадят тоягата" срещу Северна Корея

САЩ "вадят тоягата" срещу Северна Корея

Пхенян има пълно право да сваля американски бомбардировачи

Френският външен министър се присъедини към германския канцлер Ангела Меркел, критикувайки ескалацията на враждебната реторика между Вашингтон и Пхенян. През миналата седмица Меркел заяви, че е "против подобни заплахи", като отбеляза, че "ние категорично не сме съгласни с американския президент" за това как да се справим със Северна Корея.

Льо Дриан подчерта опасността от ядрен конфликт между Северна Корея и САЩ, посочвайки, че това е "период на напрежение, който не познаваме от края на Студената война".

Пред Общото събрание на ООН през миналата седмица, Тръмп заплаши да "унищожи напълно" Северна Корея, ако САЩ "са принудени да защитават себе си или съюзниците си". Вождът на Северна Корея Ким Чен-ун отвърна на удара, сравнявайки реториката на Тръмп с "кучешки лай".

САЩ - Северна Корея:  Войната невъзможна, освен ако...

САЩ - Северна Корея: Войната невъзможна, освен ако...

В Ким Чен-ун Тръмп открива своя двойник в театрализирането на властта или в илюзията за власт