Британският министър за излизане на Великобритания от Европейския съюз (Брекзит) Доминик Рааб отново подчерта, че британското правителство е дало да се разбере, че няма да проведе втори референдум за излизането на страната от Общността, изтъквайки, че това би било погрешно "по принцип и на практика".

Според писмо, изпратено до министъра за Брекзит в правителството в сянка Кейр Стармър, Рааб е поискал от Лейбъристката партия да уточни своята политика за Брекзит, след като кметът на Лондон Садик Хан предложи втори референдум, за да може страната да остане в ЕС.

Лондон може да организира втори референдум за Брекзит, ако планът на Мей бъде отхвърлен

Лондон може да организира втори референдум за Брекзит, ако планът на Мей бъде отхвърлен

Страйд е първият представител на правителството, който признава, че може да бъде организиран втори референдум

"Сами казахте, че "няма спор, че Великобритания ще напусне Европейския съюз през март 2019 г.", но сега най-високопоставеният избран представител на Лейбъристката партия призовава за забавяне на Брекзит", заявява Рааб на Стармър.

Рааб изтъква също така, че две години след първия референдум за Брекзит и с правилно споразумение за развода "в нашия обсег", Лейбъристката партия се интересува само да осуети процеса".

По-рано днес финансовият секретар в британското финансово министерство Мел Страйд спомена възможността за втори референдум за Брекзит, ако планът на правителството за Брекзит не бъде одобрен от Камарата на общините (британския парламент), както вече беше обявено от някои депутати от Лейбъристката партия. По-рано през септември обаче премиерът Тереза Мей настоя, че няма да има втори референдум.

Кметът на Лондон иска нов референдум за  Брекзит

Кметът на Лондон иска нов референдум за Брекзит

Той отправи критики срещу правителството на Тереза Мей...