Популярното в Египет „Обединение на революционната младеж" призовава своите привърженици към нови протестни акции, съобщава РИА Новости.

Организацията призовава младите хора отново да излязат на улицата в петък, 27 май, като избира за мото на протестната акция лозунга „Петък срещу политическата корупция".

Основните искания на „Революционна младеж" са ускоряване на съдебните процеси по делата срещу ключови представители на предишния режим и преразглеждане на новите назначения на губернатори на редица провинции и неефективни, според тях, членове на кабинета.

Сред другите искания на египетските младежи са обезпечаване на ред на улицата, урегулиране на кризата с дефицита на гориво. Представителите на революционната младеж искат чистка във всички държавни учреждения, на средствата за информация, както и на съдебната система от представители на предишния режим.

В „Обединена революционна младеж" влизат представители на „Движението 6-ти април", партиите „Ал-Гад", „Ал-Карама" и „Ат-Тагаммуа", както и младежкото крило на „Мюсюлмански братя".

Тази акция беше предшествана от опитите за провеждане на национален диалог, които не се увенчаха с успех. „Революционна младеж" категорично се обяви против участието в тази инициатива на представители на управляващата при Мубарак Национално-демократична партия и реши да бойкотира диалога с аргумента, че тяхното мнение не бива чуто.

В същото време обаче няколко по-малки младежки движения се обявиха против участие в петъчните демонстрации.