Международният наказателен съд обмисля издаването на заповеди за арест на висши израелски служители, включително премиера Бенямин Нетаняху. Такива индикации е получило правителството, съобщават израелски медии, цитирани от Euronews.

Предполага се, че разследването на МНС може да доведе до издаване на заповеди за арест на министъра на отбраната Йоав Галант и началника на щаба Херци Халеви.

Припомняме, че в момента Международният наказателен съд разследва действията на Израел в Западния бряг и Ивицата Газа. Делото на МНС е отделно от други дела, заведени срещу Израел в Международния съд, включително едно, заведено от Южна Африка, обвиняващо Израел в извършване на геноцид в Газа.

Миналата седмица Нетаняху заклейми разследванията на МНС като възмутителни, заявявайки, че те ще създадат опасен прецедент.

Официален представител на "Хамас" каза, че делегация от групата ще обсъди внесено от Израел предложение за прекратяване на огъня по време на посещение в Кайро в понеделник. Египетските държавни медии съобщават, че израелска делегация трябва да посети града същия ден.

Усилията за съживяване на преговорите за прекратяване на огъня се засилиха през последните дни в опит да се спре заплашителната израелска сухопътна офанзива в Рафах, където почти половината от населението на Газа е потърсило убежище.

Геноцидът вика „дръжте геноцида“

Геноцидът вика „дръжте геноцида“

Скандално, но нима не сме се нагледали на скандални неща в международните отношения