Властите в Молдова поискаха от ръководството на непризнатата Приднестровска република да предаде задържаните по подозрение в подготовка на терористична атака. Това съобщи говорител на Бюрото за реинтеграция на Молдова пред ТАСС.

"Кишинев поиска от Тираспол да предостави подробна информация за инцидента и да предаде задържаните под отговорността на правоприлагащите органи, за да се извършат разследващи дейности въз основа на съществуващото законодателство", посочи той.

Миналата седмица местните служби за сигурност в подкрепяния от Москва сепаратистки регион съобщиха, че са осуетили опит за убийство на лидера на региона. Според тях опитът за убийство е бил поръчан от украинските разузнавателни агенции.

През февруари Русия обвини Украйна, че планира да нахлуе в Приднестровието, като организира операция под "фалшив флаг" - твърдение, което Киев отрече. Молдова също отхвърли подобна възможност.

Москва разглежда като нападение срещу себе си всякакви действия, които застрашават руските миротворци, разположени в Приднестровието.

Осуетиха опит за покушение срещу лидера на Приднестровието

Осуетиха опит за покушение срещу лидера на Приднестровието

Извършителите са задържани