Съединените щати демонстрират безразличие към престъпленията на Киев, след като му отпуснаха пореден пакет военна помощ на стойност 300 милиона щатски долара. Това заяви руският посланик в САЩ Анатолий Антонов, цитиран от ТАСС.

Той подчерта, че изявленията на Вашингтон, че уж не подкрепя атаките на украинската армия в Русия, "не струват пукната пара".

"Видяхме упоритостта на администрацията (на САЩ - б.р.) в ескалацията на украинската криза. Властите отново гордо говорят за предоставяне на финансова помощ на своите полудели киевски марионетки. Същевременно подтикват европейските сателити да възпрепятстват технологичното развитие на Русия с допълнителни търговски пречки", отбеляза Антонов.

Москва: САЩ дадоха картбланш на Украйна да нанася удари срещу Русия

Москва: САЩ дадоха картбланш на Украйна да нанася удари срещу Русия

Руското МВнР привика дипломати от американското посолство

"И това веднага след поредица от терористични атаки на американски протежета в Москва и Московска област. Вместо да потърси отговорност от режима на украинския президент Володимир Зеленски, Вашингтон демонстративно показва безразличие към престъпленията на бандеровците. Публичните изявления на Белия дом, че те уж не подкрепят атаките на въоръжените сили на Украйна в самото сърце на нашата родина, не струват пукната пара", категоричен бе посланикът.

"Новият "пакет за сигурност" на САЩ на обща стойност 300 милиона долара ефективно подхранва гнилия режим в Киев", добави той.

Русия упрекна Запада в подкрепа на геноцида в Украйна

Русия упрекна Запада в подкрепа на геноцида в Украйна

Мирният план на Зеленски ще унищожи всичко руско в Донбас и Крим, убеден Лавров