Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова здраво се избъзика във Facebook, коментирайки издаденото от районен съд в Киев нареждане за ареста на руския военен министър Сергей Шойгу.

Много силно: да воюваш с Русия (именно в такова състояние се намира Украйна, по твърдения на нейното ръководство) като викаш министъра й на отбраната в районния съд“, пише Захарова.

В постинга си тя пита защо Шойгу е викнат в съда „сам, без танкистите, които – също по твърдения на Киев – „браздят украинските простори“.

Снимка 240048

Източник: ЕПА

„Излиза, че или танкистите не са виновни и могат да си воюват, или в районния съд са се изплашили, че момчетата, които са възпитани хора, могат наистина да тръгнат към Печорския районен съд в Киев, ако ги призоват“, отбелязва още Захарова.

Аз разбирам логиката на съда – иска му се в Украйна най-после да се появи нормален министър на отбраната, заключава Мария Захарова, цитирана от „Новости“.

В документите за задържането на Шойгу, издадени от съда, се отбелязва, че след ареста му той трябва в рамките на 36 часа да бъде доведе в съдебната сграда.