Руската комунистическа партия, нейните градски и регионални комитети, както и организации на лявото народно патриотично движение проведоха митинг на Театралния площад в Москва по случай Международния ден на труда, съобщава РИА Новости. Генадий Зюганов, ръководител на фракцията на Комунистическата партия в Държавната дума, бе основен говорител на митинга.

"Честит Ден на единството на всички работници по света за тяхното достойнство и права.... Това, което обединява хората на труда повече от всичко друго, е мирът и собствената им работа. Но днес няма достойна работа, няма реално заплащане, а още по-малко мир. За първи път англосаксонците обявиха война на нашата страна", обърна се Зюганов към протестиращите.

Присъстващите на площада държат червени знамена, плакати с лозунги "За нов социализъм" и "За социална справедливост" и портрети на Ленин и Сталин.

Снимка 572478

Източник: EPA/БГНЕС

Сред присъстващите са и други комунистическите депутати като Дмитрий Новиков, Николай Кашин, Юрий Афонин, Нина Останина, Казбек Тайсаев и Александър Юшченко, както и други членове на партията.

Освен КПРФ в събитието участваха Ленинският комунистически младежки съюз, обществени организации на лявото народно патриотично движение Съюз на съветските офицери, В подкрепа на армията, Деца на войната, Руска лада, Общоруски женски съюз "Надежда на Русия", Ляв фронт, За нов социализъм, изброява още агенция Новости.

Снимка 572479

Източник: EPA/БГНЕС

Международният видеообмен откроява церемония по полагане на цветя пред Вечния огън в мемориала в Парка на победата по време на Международния ден на труда от страна на участници във Всерусийско автомобилно рали. Общоруското автомобилно рали е организирано от Федерацията на независимите профсъюзи на Русия в знак на подкрепа на руската армия, то стартира на 12 април 2022 г. във Владивосток и ще завърши на 09 май 2022 г. във Волгоград.

Снимка 572483

Източник: EPA/БГНЕС