Повече от 742 000 украинци се без електричество заради щети, причинени от военните действия, съобщи пресслужбата на Министерството на енергетиката.

Повече от 1133 населени места и 8074 трансформаторни подстанции в Украйна са останали без напрежение (напълно или частично) по време на военните действия.

По данни на министерството най-тежко е положението с електроснабдяването в Донецка област и Мариупол - повече от 233 хил. абонати без електроснабдяване са напълно.

Над 10 млрд. щ.д. са щетите по инфраструктурата в Украйна

Над 10 млрд. щ.д. са щетите по инфраструктурата в Украйна

Ние със сигурност ще победим и всичко ще отстраним

BBC съобщи, позовавайки се на информация от свой кореспондент, че в Одеса малко преди полунощ са били чути четири силни експлозии. По-късно станало ясно, че украинската отбранителна система сваля руски ракети, които са били изстреляни от разположени близо до бреговете военни кораби. Досега официално няма десант на територията на крайбрежния град. Преди няколко дни и вчера украинските военни предупредиха за евентуална атака по Одеса, макар че американското разузнаване опроверга това.

Агенция УНИАН прави обобщение, че настъплението на руските войски продължава най-вече в северните части с въздушна и ракетна подкрепа като целта е пълен контрол над Мариупол, обкръжаване и последващо превземане на Киев, блокиране на Чернигов и достигане на административните граници на Луганска и Донецка област. Започнала е подготовка за настъпление към Суми, като там при въздушни бомбардировки в предградията са бомбардирани жилищни сгради, при което са загинали хора и деца, заявяват местните власти.

Засега опитът за превземане на Изюм е претърпял неуспех.

В Южнобужския оперативен район руската армия е спряна на подстъпите към Николаев и прегрупира войските си, за да поднови настъплението.

И третите преговори без значителна крачка

И третите преговори без значителна крачка

Малки положителни стъпки за хуманитарните коридори