Повече от 750 кг кокаин (по-голямата чат е с 83% чистота) в пластмасови опаковки се появи по френския бряг на Атлантическия океан, съобщава БиБиСи.

Наркотиците са открити на плажове от Ланде на юг, до устието на Лоара на запад от Нант. Прокурорите в Бретан събират иззетите пакети. Те все още не знаят откъде са дошли наркотиците.

В Жиронд, близо до Бордо, са затворени няколко плажа. На хората е казано да не поместват нито един от пакетите с наркотици.

Рекорд в Германия – хванаха 4.5 т кокаин за €1 млрд.

Рекорд в Германия – хванаха 4.5 т кокаин за €1 млрд.

Конфискуваният кокаин е унищожен

Стойността на кокаина по улични цени е около 60 милиона евро. "Всяко откритие трябва да бъде докладвано незабавно на полицията или жандармерията, без да се докосва", съобщава прокуратурата в Рен, столицата на Бретан.

Транспортирането на наркотици като кокаин се осъжда с до 10-годишен затвор във Франция, за физическо лице. Прокурорът на Рен Филип Аструк заяви, че 763 кг кокаин, открит по плажовете, "вероятно идва от Южна Америка и струва много".

Полицията също предупреди, че чистотата на кокаина представлява риск за здравето на всеки, който влиза в контакт с него. Прокуратурата поддържа връзка с Американската администрация за борба с наркотиците и европейската полиция за борба с наркотиците.

Американски командос скочи на движеща се наркоподводница при операция

Американски командос скочи на движеща се наркоподводница при операция

Над 7 тона кокаин е открит в подводницата