Служителите на търговското представителство на Русия във Вашингтон панически гориха документи в задния двор на сградата, съобщи Foreign Policy.

По-рано "Асошиейтед прес" предаде, че същото е станало в руското консулство в Сан Фарнциско.

Двете дипломатически представителства се закриват по искане на американската страна в отговор на изгонването на повече от 700 американски дипломати от Москва.

Foreign Policy публикува видеоматериал, на който се вижда оградата на представителството на "Кънектикът авеню" във Вашингтон, зад която гори огън.

Няколко часа по-рано работник е демонтирал камерите, разположени на оградата около сградата.

През целия ден около представителството е било много оживено - постоянно са влизали и излизали автомобили, служителите са пренасяли кутии и чували.

По-рано гъст черен дим се изви над генералното консулство на Русия в Сан Франциско. Кореспондент на "Асошиейтед прес" предаде, че от персонала са успокоили служители на пожарната, че няма опасност от пожар и че димът е от комина, тъй като "сътрудниците горящ нещо в камината".

Москва изрази протест във връзка с решението на Вашингтон да прекрати работата на двете й дипломатически представителства във Вашингон и Сан Франциско.

Фактически със закриването им се постига паритет. Руската и американската страна имат, освен посолствата, по три представителства в други градове. Русия има консулства в Ню Йорк, Хюстън и Сиатъл, а САЩ - консулства в Санкт Петербург, Екатеринбург и Владивосток.