Руската полиция е натикала в патрулка и откарала опозиционния лидер Алексей Навални, малко след като той се е появил на протест в центъра на Москва, за да призове избирателите да бойкотират нагласените и манипулирани президентски избори в Русия, насрочени за 18 март, съобщава "Ройтерс".

Видео кадри, публикувани в социалните мрежи, показаха Навални да се появява в центъра на Москва, на няколкостотин метра от Кремъл, за да се присъедини към няколкостотин свои поддръжници, участващи в протеста, който руските власти са обявили за незаконен.

Той извървял само няколко метра, когато е бил заобиколен от тежковъоръжени полицейски части. Те са го проснали първо на паважа, а след това са го влачили до патрулката.

В акаунта на Навални в "Туитър" се появи съобщение, че е арестуван. "Това няма значение. Елате на Тверская. Вие не излизате заради мен, а за своето бъдеще", се изтъква в публикацията.

Полиция нахлу в офиса на опозиционния лидер Алексей Навални в Москва

Полиция нахлу в офиса на опозиционния лидер Алексей Навални в Москва

Навални организира протести в цяла Русия днес

По-рано днес полиция нахлу в офиса на Навални в Москва, като предлогът беше бомбена заплаха.

Руският съд забрани на Навални да участва на президентските избори, които социологическите проучвания показват, че ще бъдат спечелени безапелационно от Владимир Путин. Въпреки че Навални заяви, че знае, че Путин ще бъде преизбран, кампанията му за бойкот цели по-слаба избирателна активност, за да се опита да хвърли сянка върху победата му.