Хвърленият в затвора руски опозиционер Алексей Навални обяви гладна стачка. Съответното съобщение за това се появи в профила му в "Инстаграм".

Критикът на Кремъл обясни, че няма да се храни, докато не бъде извикан лекар да го прегледа.

Меркел и Макрон предупредиха Путин да уважава правата на Навални

Меркел и Макрон предупредиха Путин да уважава правата на Навални

Кремъл да спазва споразуменията от Минск…

"Имам право да повикам лекар и да получа лекарства. Нито едното, нито другото тъпо не ми дават. Болката в гърба се премести в крака. Части от десния и сега левия крак загубиха чувствителност. Шеги и закачки, но това вече натоварва", обясни Навални.

По-рано от Федералната служба за изпълнение на наказанията (ФСИН) за Владимирска област увериха, че лекарите са прегледали Навални на 24 март и са оценили състоянието му като "задоволително".

Призив на руски лекари в подкрепа на Навални

Призив на руски лекари в подкрепа на Навални

Медици искат опозиционерът да получи адекватни грижи

Той каза, че вместо да му предоставят медицинска помощ, продължават да го събуждат през нощта, а администрацията на затвора "уговаря затворници активисти да сплашват редовите затворници, за да не чистят около леглото му". "Те просто казват: "Леша, съжалявам, но ние сме тъпо уплашени. Това е Владимирска област. Животът на затворник струва по-малко от кутия цигари", написа Навални и допълни: "Лежа гладен, но засега с два крака."

Силна болка тормози Навални, сподвижници се страхуват за живота му

Силна болка тормози Навални, сподвижници се страхуват за живота му

Искат да бъде освободен от затвора и да бъде прехвърлен в Москва

По-рано Навални се оплака от силни болки в гърба. Освен това той каза, че кракът му е загубил чувствителност. Преди това адвокатката му Олга Михайлова заяви, че опозиционерът страда от силна болка в гърба и десния крак. По думите ѝ "кракът е практически неработоспособен". Тя нарече здравословното състояние на Навални "изключително неблагоприятно". 

Опозиционерът също така се оплака, че непрекъснато го будят нощем, снимат го с камера и при това охранителят на глас обяснява този почин с това, че "Навални е склонен да избяга".

Навални поискал обезболяващи инжекции

Навални поискал обезболяващи инжекции

"От разговора (с Навални) научихме, че има болка в крака