При бомбардировки са избити най-малко 12 цивилни в сирийския град Алепо в понеделник, обявиха от Сирийския център за наблюдение на човешките права, с което броят на убитите през последните 24 часа е нараснал до 45 души при въздушните удари срещу втория по големина сирийски град, съобщава "Франс прес".

Според базирания във Великобритания център 5 деца са били сред жертвите днес в контролирания от бунтовниците квартал "Маржех" в източната част на Алепо.

Още десетки хора са били ранени или се намират хванати в капан под развалините.

От 45 убити цивилни, най-голям брой жертви е имало в Катержи, където от руските удари са загинали 17 души през нощта, уточни Рами Абдел Рахман, който е шеф на центъра.

Кореспондент на "Франс прес" в източните райони на Алепо уточни, че от неправителствената организация "Белите каски", която се изявява като нещо подобно на гражданска защита, все още се опитвали да извадят около 20 души от развалините в Катержи.

Доброволец е посочил, че не са успели да приключат спасителните операции през нощта, защото са се страхували от още бомбардировки от военни самолети, кръжащи в небето.

Руски и сирийски военни самолети извършват въздушни удари по Алепо в подкрепа на мащабната офанзива на правителствените сили за отвоюването на контролираните от бунтовниците части на северния сирийски град.

Сирийският център за наблюдение на човешките права, който разчита на мрежа от източници в Сирия за набавянето на информация, твърди, че определя какви самолети извършват нападения в зависимост от техния вид, местоположение, поведение във въздуха и използваните боеприпаси.