Официалният представител на руското военно ведомство съобщи, че тази нощ руските въздушно-космически сили са нанесли "групов ракетен удар по пунктовете за временно разполагане на резервите на въоръжените сили на Украйна", съобщава Руската служба на Би Би Си, като уточнява, че в резултат на тях са загинали най-малко 25 цивилни.

Както вече писахме, тази нощ няколко украински региона бяха подложени на масирана ракетна атака. Към този час при обстрела са загинали 25 цивилни.

Жена и тригодишно дете загинаха, а трима души бяха ранени при попадение на ракета в жилищен район в град Днипро.

В град Украинка в Киевска област фрагменти от ракета се разбиха в жилищна сграда, ранено е момиче.

Най-тежки бяха последиците от удара в град Уман в Черкаска област, където бяха повредени около десет жилищни сгради, в една от които - на 9 етажа - е напълно срутен един цял вход. Към този час вече се знае за 23 загинали, включително четири деца. Ранени са 18 души.

Беше обстрелвана и украинската столица Киев, като 11 ракети и два безпилотни летателни апарата са били свалени тази нощ над града и района. Няма жертви сред гражданското население, съобщи ръководителя над столичната военна администрация Сергей Попко.

Не се уточнява дали над столицата на Украйна са били свалени всички ракети. На едно място отломки са повредили електрическата мрежа както и една улица.

В социалните мрежи има съобщения за взривове в Днепър и областта, Кременчук, Полтава и Николаев, Виница, но още няма пълна информация за пораженията.

Главнокомандващият Валерий Залужни съобщи, че украинската противовъздушна отбрана е свалила 21 от 23 крилати ракети, пуснати от руската армия. Ракетите са били от типа Х-101/Х-555 от стратегическата авиация с Ту-35 борбардировачи от района на Каспийско море. Залужний не съобщава къде са паднали двете ракети, които не са били прехванати. Освен ракетите са били свалени и два дрона.

Девет души са загинали при обстрел в Донецк
Обновена

Девет души са загинали при обстрел в Донецк

Най-малко още десет души са ранени