Девет души са загинали, когато снаряд удари автобус в Донецк, потвърди назначеният от Русия кмет на града Олексий Кулемзин, цитиран от ТАСС.

Както съобщават силовите структури на региона, автобусът се е запалил, след като е бил поразен от снаряд, вероятно изстрелян от Въоръжените сили на Украйна. В резултат на това са загинали девет души- шест жени, двама мъже и едно дете, а още осем души са ранени. Те са откарани в Републиканския травматологичен център.

"По предварителни данни седем души са загинали в района на бившия супермаркет "Украйна" - качвайки се в маршрутно такси номер 25. Информацията се проверява", написа той в канала си в "Телеграм".

Повече от 10 души са ранени в централните райони на Донецк, съобщи назначеният от Русия "глава на" ДНР Денис Пушилин. "В републиканската травматология има повече от 10 ранени, включително един служител на болницата", написа той в канала си в "Телеграм"

В петък Донецк е обстрелван четири пъти за 2,5 часа, със снаряди за залпов огън, като са изстреляни общо 32 изстрела. Както казаха на ТАСС в силовите структури на "ДНР", те са използвали фугасни ракети JROF-M.

Припомняме, че тази нощ при руска ракетна атака срещу Украйна загинаха най-малко 17 цивилни, включително три деца. Ракети паднаха в Уман, Днипро, Кременчук, Полтава, Николаев и Виница.

Последни приготовления на Украйна за контраофанзивата

Последни приготовления на Украйна за контраофанзивата

До голяма степен сме готови, обяви военният министър