По британския евроскептик Найджъл Фарадж е бил хвърлен млечен шейк по време на предизборна обиколка, съобщават британските медии.

Това е станало, след като лидерът на партия "Брекзит" току-що е бил изнесъл кратка реч в Нюкясъл като част от предизборната му обиколка на страната преди европейските избори, които във Великобритания ще се проведат в четвъртък (23 май).

Мъж е бил издърпан от полицай и по-късно е видян в белезници.

Уточнява се, че 32-годишен мъж е хвърлил млечен шейк Five Guys banana, както и подсолен карамелен млечен шейк.

От полицията уточниха: "32-годишен е арестуван по подозрение в общо нападение и остава в полицейски арест."

Извършителят пък заявил: "Не знаех, че той (Фарадж) е в града, мислех, че това е единственият ми шанс. Това е право на протест срещу хора като него. Злъчта и расизмът, които той разпространява в тази страна, са далеч по-вредни от един залял го отпред млечен шейк."

Стоейки в белезници пред книжарница, извършителят коментирал, че не съжалява за действията си. Той отрече твърдението, че човек е бил порязан, посочвайки, че той само е хвърлил шейка върху Фарадж.

Евроскептичният британски политик е последната подобна жертва, като наскоро Карл Бенджамин от Британската партия за независимост и Томи Робинсън са претърпели подобни атаки.

По-късно Фарадж коментира в "Туитър": "За съжаление някои привърженици на оставането на Обединеното кралство в Европейския съюз се радикализираха до такава степен, че нормалната предизборна кампания стана невъзможна. За да работи една цивилизована демокрация, вие се нуждаете от съгласието на губещите, политиците, които не приемат резултатите от референдума (през 2016 г.), ни доведоха до това."