На среща с министъра на енергетиката на САЩ Рик Пери премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че страната му е единствената сила в региона, която предотвратява триумфа на екстремистките ислямски сили, съобщава "Таймс оф Израел".

"Току-що се срещнах с делегация от журналисти от арабски държави, повечето от които нямат дипломатически отношения с Израел", коментира той.

Нетаняху бесен на ЕС, действал с Иран както Европа с Хитлер през 1930-те

Нетаняху бесен на ЕС, действал с Иран както Европа с Хитлер през 1930-те

"Тогава също имаше такива, които си заравяха главата в пясъка и не виждаха приближаващата опасност"

"Те изразиха надежда, че арабската общественост ще опознае Израел, ще дойде в Израел и ще укрепи тези връзки. Работя върху това, малко публично и много много зад кулисите, за укрепване на тези връзки. Има сили, които искат да ни тласнат назад, но ние се движим напред".

"Аз им казах едно нещо, което вярвам: че единствената сила в Близкия изток, която предотвратява разпадането на Близкия изток, е Израел. Без Израел, мога да кажа със сигурност, Близкият изток ще се срине под тежестта на силите на ислямския екстремизъм - шиитите, водени от Иран, и сунитите, водени от Ислямска държава", допълва Нетаняху.

"Израел, със своето съществуване, нашите действия и чудесната работа, която свършихме в нашето сътрудничество (със съседите), предотвратява разпадането на Близкия изток в ръцете на ислямския екстремизъм", коментира премиерът.

Нетаняху се закани да смаже „Хизбула”

Нетаняху се закани да смаже „Хизбула”

През уикенда чухме самохвалството на Насрала