Излизайте от водата и гласувайте за мен. Това е настоял израелският премиер Бенямин Нетаняху пред хора, които са отишли на плаж на брега на Средиземно море по време на изборния ден в Израел, съобщава "Ройтерс".

Носейки спортно яке върху риза и заобиколен от телохранители в костюми и вратовръзки, Нетаняху отишъл на плажа Полег, северно от Тела Авив, като публикува видео от молбата си в профила си в "Туитър".

"Ако искате да продължите с "Ликуд" и мен, тогава трябва да отидете да гласувате", заявил той, имайки предвид дясната партия, която той ръководи, допълвайки: "Отидете на плаж по-късно."

В противен случай, настоял израелският премиер, онези, които се наслаждават на ден на плажа, ще се "събудят утре сутринта" и ще открият, че го е заместил ляв премиер.

Изборният ден е официален празник в Израел, като училищата и офисите са затворени. Също така времето е било топло и слънчево, а след като изборните секции затварят чак в 22 часа, избирателите имаха много време хем да отидат на плаж, хем да гласуват.

Активността на арабите на изборите в Израел най-ниска от десетилетия
Обновена

Активността на арабите на изборите в Израел най-ниска от десетилетия

"Избирателната активност в арабската общност е нещо, което никога преди не сме виждали"

Нетаняху написа по-късно в "Туитър", че е свикал спешна среща на предизборния си щаб, за да обсъдят ниската избирателна активност в крепостите на "Ликуд" в сравнение със сериозната активност в "бастионите на левицата".

Официални данни, публикувани от Централната избирателна комисия на Израел, показват, че избирателната активност към 18 часа е била 52 процента, което е с 2,6 процента по-слабо в сравнение със същия период на предишните избори през 2015 г.