Агресията на Иран осъди остро израелският премиер Бенямин Нетаняху. Той направи това изявление при заминаването си за Лондон, където утре му предстои среща с британския му колега Тереза Мей и външния министър Борис Джонсън, за първи път, откакто поеха постовете си, предадоха световните информационни агенции. 

Повод за нападките му станаха ракетните изпитания на Техеран. По думите му, страната си играе с търпението на международната общност, като дръзко пробва до къде може да стигне. На това трябва да се сложи край, отсече той. 

По отношение на новата власт във Великобритания и САЩ, Нетаняху заяви, че "се намираме в период на дипломатически възможности и предизвикателства".

С британските и американски лидери той смята да обсъди не само двустранните отношения, но и иранската заплаха, срещу която се надява на единен твърд отговор. 

Също така той защити решението за строежите на Западния бряг, въпреки критиките в и извън страната. Аз съм зает да управлявам тази страна и да мисля за общия интерес, няма да се поддам на ултиматуми, отсече той. 

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп вече наложи санкции на Ислямската република. 

Белият дом обяви, че САЩ "официално предупреждават" Техеран заради "дестабилизиращите действия".  Военният министър Джеймс Матис заяви, че Иран е най-големият спонсор на тероризъм в света. 

Революционната гвардия на Иран съобщи на сайта си, че целта на военните учения в провинция Семнан е да се "покаже силата на револицонен Иран и да се отхвърлят санкциите". Иранските държавни агенции отбелязват, че ще бъдат изпитани домашно производство ракетни системи, радари, командни и контролни центрове, както и системи за кибервойна.