Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху е заявил пред руския президент Владимир Путин, че е "невероятно", че 73 години след Холокоста Иран се стреми към изтребление на еврейския народ.

Говорейки след военния парад, с който в Москва беше отбелязана годишнината от победата над нацистка Германия през Втората световна война, Нетаняху казал, че евреите "никога не забравиха големия урок, изправени пред ужасна идеология".

"Невероятно е, но 73 години след Холокоста има страна в Близкия изток - Иран, - която призовава за изтребването на още шест милиона евреи", изтъкна той.

Тръмп: Оттегляме се! Не трябва Иран да има атомна бомба
Обновена

Тръмп: Оттегляме се! Не трябва Иран да има атомна бомба

САЩ въвеждат и санкции срещу Техеран

"Разликата е, че днес имаме държава", посочи Нетаняху и продължи: "Много се радвам на възможността да говоря с вас за проблемите на региона - или, както казвате, опитите за решаване на проблемите - за да можем да се справим със заплахите по информиран и отговорен начин."

От своя страна Путин е изразил "дълбока загриженост" от действията на американския президент Доналд Тръмп, който вчера обяви, че изтегля САЩ от ядреното споразумение с Иран. Путин подчертал важността на споразумението.

Нетаняху: Иран безсрамно е укрил разработки на ядрено оръжие

Нетаняху: Иран безсрамно е укрил разработки на ядрено оръжие

Израелските спецслужби разполагат с "половин тон материали"...