В управляващата коалиция в Израел предстоят  промени, които според някои наблюдатели могат да доведат до сътресения сред управляващите.

Израелското правителство одобри към коалицията след изборите от тази година между партията на Олмерт и Партията на труда да се присъедини ултранационалистката формация Израел Бейтену("Наш дом Израел").

Министрите решиха това с 22 срещу един гласа, предава БиБиСи, като отбелязва че премиерът Ехуд Олмерт се е съгласил да включи партията в коалицията с цел да заздрави позициите на управляващите преди редица важни гласувания.

Вчера този ход е бил подкрепен и от партньорите от Работническата партия, но не е изключено това да породи дълбоко разделение, допълва БиБиСи.

Наблюдатели прогнозират, че е възможно включването в управлението на крайнодясната партия да доведе до оставки на министри и депутати от Партията на труда, основен партньор и втора политическа сила на изборите.

Ледерът на Израел Бейтену Либерман се застъпва за анексиране на израелски селища на западния бряг, арабски градове в израелската страна да станат част от палестинската държава след окончателното определяне на гарницата.

Той освен това обвини арабски политици в Израел в предателство заради раговорите, които провели с палестински с представители на ХАМАС.