Британската полиция заяви в сряда, че преразглежда решението да не се разследва събиране, проведено в офиса на премиера Борис Джонсън в "Даунинг стрийт" по време на COVID блокирането в цялата страна.

Причината за решението е появила се нова снимка на събитието, съобщи "Ройтерс".

Джонсън се извини за партитата, но няма да подава оставка

Джонсън се извини за партитата, но няма да подава оставка

Обеща да бъдат предприети стъпки

Полицията вече разследва 12 събирания, проведени в офиса и резиденцията на Джонсън, като британският лидер присъства на някои от събитията.

Джонсън вече се извини за поведението и обеща да промени културата. Докато разглежда твърденията, полицията отхвърли четири събирания, включително едно, което включва онлайн коледен тест на 15 декември.

Въпреки това таблоидът Mirror публикува нова снимка в сряда от събитието, която показва, че Джонсън стои до двама членове на персонала и до отворена бутилка шампанско.

Лондонската столична полиция заяви, че преди това е оценила събитието и е решила, че то не отговаря на прага за криминално разследване. "Тази оценка сега се преразглежда", каза говорител.

Джонсън пял "I Will Survive" на новия си директор по комуникациите

Джонсън пял "I Will Survive" на новия си директор по комуникациите

Премиерският стол на Джонсън е разклатен от поредица политически скандали

Разкритията около Джонсън повдигнаха въпроси относно неговата преценка и принудиха някои членове на собствената му партия да го призоват да подаде оставка.

Полицейското разследване продължава и пълният вътрешен доклад на висшия служител Сю Грей ще бъде публикуван, след като полицията приключи разследването си.

Премиерът вече отхвърли призивите да хвърли оставка. Оставки подадоха обаче няколко негови сътрудници.