Два американски бомбардировача Б-1Б "Лансер" взеха участие в съвместни военни тренировки между САЩ и Южна Корея, съобщава служител на министерството на отбраната в Сеул, цитиран от "Ройтерс".

Самолетите, които идват от американската военновъздушна база в Гуам, се присъединиха към останалите бойни самолета от двете страни, които от понеделник организират мащабно въздушно учение в Южна Корея.

Един бомбардировач се присъедини към упражненията в сряда.

Американски бомбардировач Б-1Б прелетя над Корейския полуостров

Американски бомбардировач Б-1Б прелетя над Корейския полуостров

В същото време в КНДР пристигна най-високопоставеният служител на ООН от 2012 г. до момента

Припомняме, Южна Корея и Съединените щати стартираха военновъздушното учение срещу заплахите на Северна Корея. Петдневното военновъздушно учение Vigilant ACE е по-малко от седмица, след като КНДР тества нова междуконтинентална балистична ракета (ICBM) и обяви завършването на "ядрената си сила".

Учението е най-голямата комбинация от военновъздушни сили на съюзниците, включващо повече от 230 самолета и около 12 000 служители. Включени са шест F-22 Raptors и шест F-35As, които са временно разположени в Корея. Десетина F-35Bs, използвани от морската пехота на САЩ също участват в учението и летят от базата си в Япония.