Учениците от Ню Йорк ще се върнат в училищата си за два или три дни от седмицата, а през останалото време ще учат онлайн по план, одобрен от кмета Бил де Блазио, съобщи АП.

Повечето училища няма да могат да приемат всички деца едновременно в училище.

Кметът на Ню Йорк отмени комендантския час

Кметът на Ню Йорк отмени комендантския час

Бъдете внимателни и се пазете, написа Бил де Блазио

Де Блазио заяви, че родителите ще имат възможност за онлайн обучение за децата си, но уточни, че 75% от родителите, отговорили на анкета, искат децата им в училище през септември.

Губернаторът Андрю Куомо, който спори многократно с де Блазио за училищата в града и други въпроси, заяви, че всички квартални училища в целия щат трябва да представят планове за възобновяване на учебния процес до 31 юли.

Прогнозират близо 210 000 починали от коронавирус в САЩ до ноември

Прогнозират близо 210 000 починали от коронавирус в САЩ до ноември

Смъртността е спаднала около 7% в средата на април до около 2% в началото на юли

От своя страна държавните служители ще решат през първата седмица на август дали да приемат плановете и дали училищата ще отворят отново.

Над 3 млн. заразени с коронавирус в САЩ

Над 3 млн. заразени с коронавирус в САЩ

Това представлява ¼ от всички случаи по света

"Те могат да представят план, планът ще бъде преразгледан и тогава ние ще приемем или откажем конкретния план или ще поискаме промени в конкретния план и след това ще вземем решение дали някое от училищата в кварталите ще отвори отново и това ще бъде взето през първата седмица на август", каза Куомо.