Две експлозии са станали близо до автогарата в Луганск, предава ТАСС, позовавайки се на представител на окупационните власти в т. нар Луганска народна република (ЛНР), Родион Мирошник. Той публикува снимка със стълб от дим в канала си в "Телеграм", пише руската служба на Би Би Си.

"Възможно е целта на удара да е била територията на бившето авиационно училище за щурмани", пише Мирошник, предполагайки, че това "най-вероятно са ракети".

Според ТАСС при удара няма убити или ранени. В същото време не се утчонява за какво се използва това бивше авиационно училище, но в информацията пише, че скоро е правен ремонт на жилищния корпус, който от години е бил запустял.

В ранния следобед бе съобщено за нов удар в Луганск, този път в района на радиотелевизонния център в централната чат на града. Според информацията има пострадали хора. назначеният от Русия управител на областта Леонид Пасечник заяви за четирима пострадали на улица "Демьохин", като не се привежда информация за състоянието им или други подробности.

В петък Луганск вече беше обект на ракетна атака. Руското министерство на отбраната твърди, че бойни самолети на украинските военновъздушни сили са нанесли удар с ракети Storm Shadow, предоставени наскоро от Обединеното кралство.

Първият заместник-председател на комисията на Държавната дума по въпросите на ОНД, евразийската интеграция и връзките със сънародниците Виктор Водолацки е бил ранен в Луганск, съобщава ТАСС.

"Според допълнителна информация, шест деца и депутатът от Държавната дума Виктор Водолацки са били ранени в резултат на ракетната атака на град Луганск", се казва в доклада.

В събота сутринта лидерът на самопровъзгласилата се ЛНР Леонид Пасечник заяви, че украинските военни са обстреляли село Юбилейний в Луганска област.

Зеленски за контраофанзивата: Светът ще я види, а Русия ще я усети

Зеленски за контраофанзивата: Светът ще я види, а Русия ще я усети

В интервю за италианските медии