Новият пакет от европейски санкции срещу Москва ще засегне руски юридически лица и политици, както и нейни поддръжници в Украйна. Това заяви външният министър на Люксембург Жан Аселборн преди срещата на външните министри на ЕС.

"Знам, че санкциите няма да променят света. Но мисля, че трябва да продължим курса, по който сме поели. Отново става дума за хора, преди всичко политици от Русия, но също и за сподвижници от Украйна. Говорим и за някои юридически лица", отбеляза той.

Санкциите не убиват Русия, а я правят по-силна, убеден Песков

Санкциите не убиват Русия, а я правят по-силна, убеден Песков

Операцията на Москва в Украйна приключва след постигане на всички цели

Аселборн посочи, че цялата предварителна работа по новия пакет от санкции към момента е завършена.

Преди дни стана ясно, че Европейската комисия планира да въведе редица изменения в санкциите срещу Москва, така че те да не засягат износа на храни и зърно от Русия. Същевременно ЕК възнамерява да въведе нови ограничения върху руското злато, химикалите и машиностроенето.

На фона на срещата на външните министри на ЕС говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че санкциите на Запада срещу Русия са цената, която Москва трябва да плати за своята независимост и суверенитет, и тяхното въздействие само ще допринесе за по-нататъшното укрепване на страната.

ЕС се прицели в руското злато

ЕС се прицели в руското злато

Обмислят се нови ограничения върху благородния метал, химикалите и машиностроенето