Израелската полиция съобщи, че в сряда вечерта нападател е намушкал с нож и ранил мъж на спирка на градската железница в Ерусалим, и добави, че нападателят е бил "неутрализиран", съобщи АФП.

Това е последният инцидент сред нарастващото насилие в израелско-палестинския конфликт.

"Заподозрян, въоръжен с нож, извърши терористично нападение в близост до спирката на бързата железница "Шивтей Израел" в Ерусалим", се казва в изявление на полицията.

"Заподозреният е неутрализиран на място", се казва в съобщението, без да се уточняват подробности.

Служител на гранична полиция, който е пътувал във влака, е видял нападението в момента на извършването му и е предприел действия, съобщи полицията. Той "незабавно е слязъл от влака и е стрелял", като е улучил заподозрения, заявиха от полицията.

Говорител на полицията заяви пред АФП, че нападателят е "непълнолетен" от Източен Ерусалим, където живеят предимно палестинци. Той не уточни възрастта на нападателя.

Насилието в Ерусалим ескалира

Насилието в Ерусалим ескалира

Израелска полиция атакува поклонници в джамията Ал Акса

Службата за спешна помощ "Маген Давид Адом" съобщи, че е оказала помощ на мъж на възраст около 25 години, който е бил намушкан с нож в гърба. По-късно той е бил откаран в болница.

Според изявлението на болница "Шааре Зедек" раненият е бил в "стабилно" състояние.

Десетки израелски служители по сигурността се струпаха на гарата, където се бяха събрали и много ултраортодоксални евреи, съобщи кореспондент на АФП.

Някои служители по сигурността използваха лед, за да почистят мястото, където все още се виждаха петна от кръв.

Израел разполага засилено полицейско присъствие в Ерусалим

Израел разполага засилено полицейско присъствие в Ерусалим

Ежегоден марш на знамената през града

Според международното право Източен Ерусалим е окупирана територия.

Около 230 000 израелци живеят в анексирания Източен Ерусалим, заедно с най-малко 360 000 палестинци, които искат да превърнат сектора в столица на бъдещата си независима държава.

Но израелско-палестинските мирни преговори са в застой от 2014 г. насам.

Досега израелско-палестинският конфликт е отнел живота на най-малко 222 палестинци през тази година.

Кървава стрелба по синагога в Ерусалим
Обновена

Кървава стрелба по синагога в Ерусалим

Има убити и ранени

Най-малко 31 израелци, един украинец и един италианец също са били убити през тази година, според преброяване на АФП, базирано на официални източници от двете страни.

Сред тях от палестинска страна има както бойци, така и цивилни, а от израелска страна - трима представители на арабското малцинство.