В град Мелитопол, в който е базирана руската окупационна администрация на Запорожка област, са чути няколко експлозии, съобщава Руската служба на Би Би Си. ТАСС съобщи за атентат срещу началника на полицията в Мариупол.

Според окупационните власти, в резултат на обстрел от украинските военни, сграда в близост до многопрофилен колеж на булевард "50 години от Победата" е била частично разрушена.

Четирима души са ранени и няколко къщи са повредени, каза Владимир Рогов, член на назначената от Русия администрация на Запорожка област. Той публикува и снимки, показващи последствията от обстрела.

Украинският кмет на Мелитопол Иван Фьодоров каза, че в една от обстрелваните сгради са били базирани "вражески силови структури".

Мелитопол е град в Южна Украйна, който се намира под контрола на руските сили, паралелно със превземането на цялата Херсонска област. Градът обаче е част от Запорожка област и е важен логистичен център край Азовско море и снабдителен възел за Кримския полуостров. В него са базирани руските окупационни власти на Запорожка област, тъй като областният център - град Запорожие се контролира от Украйна.

В Мелитопол обаче действа активно украинско съпротивително движение и там нерядко биват атакувани руски окупационни служби или назначени от Русия чиновници.

Експлозии в Мелитопол, Енергодар и Мариупол
Обновена

Експлозии в Мелитопол, Енергодар и Мариупол

Украйна говори за стотици ранени руски войници край Мелитопол

В Мариупол беше извършено покушение срещу началника на градското полицейско управление Михаил Москвин, колата му беше взривена, съобщи ТАСС.

"Сутринта взривиха колата на полицейския началник Москвин. Той е жив, всичко е наред", каза източникът. Той уточни, че колата е избухнала на метри от полицейския шеф.

Органите на реда добавиха, че Москвин е получил контузия след взривяване на кола и опита за убийство. "Началникът на полицията е с леко сътресение след експлозията", каза източникът.

Владимир Путин посетил и Мариупол

Владимир Путин посетил и Мариупол

Първо съобщение за пътуване на Путин до новоокупирани територии